Over Sinterklaas

sinterklaasHoe komt het toch dat de Sinterklaas er altijd hetzelfde uitziet? Waarom heeft hij elke dag dezelfde kleren aan en hoeveel laagjes heeft het pak van de Sint eigenlijk? De kleren van Sinterklaas zijn heel bijzonder en niemand anders mag deze kleren dragen. Het pak van de Sint bestaat uit zeven delen, namelijk de albe, de klingel, de stola, de mantel, de mijter, de staf en de handschoenen. De Sint heeft elke dag hetzelfde pak aan, waardoor zijn Pieten elke dag de wasmachine aan moeten zetten zodat de Sint de volgende dag weer schone kleren aan kan.

Wil je er meer over weten? Klik dan hier.


Zwarte Pieten, de knechten van Sinterklaas


zwarte pietenDe Sinterklaas komt nooit naar Nederland zonder zijn Zwarte Pieten en meestal neemt hij er ook minimaal twee mee naar zijn bezoekjes aan kinderen. Als de Pieten erg druk zijn, kan het ook wel voorkomen dat er maar eentje met de Sint mee komt. Zwarte Pieten zijn de knechten van Sinterklaas en helpen hem met alles wat hij doet.


Wil je er meer over weten? Klik dan hier.


Americo, het paard van Sinterklaas


americoAmerico is het paard van Sinterklaas en hij is er altijd bij als de Sint weer in ons land is. Het mooie witte paard van de Sint gaat mee op Pakjesboot 12, op reis naar Nederland en als Sinterklaas aan land gaat, gaat Americo met hem mee om rondritjes te maken. In de nachten loopt Americo met de Sint over de daken om de kinderen hun cadeautjes te brengen. Eigenlijk heeft het paard van Sinterklaas dus best een heel druk leven!

Wil je er meer over weten? Klik dan hier.

 

muziek

 

fotos

 

video